Google Ads ve Reklam Çeşitleri

Google Ads ve Reklam Çeşitleri

Google ADS kısaca bir reklamcılık hizmetidir. Google arama motorunu kullanan kişilere çıktığınız reklamların gösterilmesidir. Google ADS ile reklam vermeniz durumunda Google’da belirlemiş olduğunuz reklam tipine göre reklamlarınız yayınlanır. Dijital ticarete önem veren kullanıcıların en çok tercih ettiği reklam türlerinin başında Google ADS gelir. Google ile çok sayıda reklam türü arasında dilediğiniz kategoride reklamınızı kolayca çıkabilirsiniz.

Google reklamları sayesinde satmış olduğunuz ürünleri çok daha fazla kişiye gösterebilir, pazarlayabilirsiniz. Üstelik hedef kitlenizi kendiniz belirleyerek yalnızca belirlemiş olduğunuz kitleye reklam çıkabilirsiniz. Bu sayede reklam için ayırmış olduğunuz bütçe de en doğru şekilde kullanılmış olur ve gereksiz yere fazladan ödeme yapmazsınız.

Google ADS Reklam Çeşitleri

Google ADS ile 5 farklı reklam türünden dilediğinizi tercih edebilirsiniz. E-ticaret sektöründe satış yapan kullanıcıların büyük bir bölümü alışveriş reklamlarını tercih etmektedir. Google Merchant Center hesabınız ile istediğiniz ürünü istediğiniz fiyata satabilirsiniz. Arama ağı reklamlarında ise belirlemiş olduğunuz anahtar kelimeler arama sonuçlarında üst sıralarda çıkar. Bu da doğrudan hedef kitlenize ulaşmanızı sağlar.

Görüntülü reklam ile görsel odaklı bir reklam stratejisi geliştirerek reklamınızın daha fazla dikkat çekmesini sağlayabilirsiniz. Son olarak Youtube reklamları ile doğrudan Youtube’a yönelik reklam verebilirsiniz. Kısa kesitler halinde video başı ya da aralarına reklam ekleyerek bilinirliğinizi çok daha fazla arttırabilirsiniz. Tüm reklam modelleri arasında size en uygun reklam türünü seçerek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

3 Dakika Önce